PBN Rating

PBN rating

EFTC is een moderne vliegschool welke op Airport Groningen is gevestigd. De vliegschool mag bijna alle beschikbare opleidingen geven, van SEP tot MEP en van CB-IR t/m FI(IR). De school beschikt over diverse SEP vliegtuigen en een DA42NG voor de MEP opleiding. Ook beschikt de school over een hypermoderne simulator welke ook voor GPS/PBN en GPS Approaches is goedgekeurd.

EFTC heeft onlangs ook de theorie en praktijk opleiding PBN goedgekeurd gekregen. De PBN conversie cursussen starten dan ook per direct. door velen wordt gedacht dat het allemaal niet zo’n vaart loopt, maar dat doet het helaas wel. EASA heeft bepaald dat een ieder die PBN/GPS wil vliegen per 25 augustus 2018 een PBN aantekening dient te hebben. Met ingang van 25 augustus 2020 mag u simpelweg niet meer IFR vliegen zonder deze aantekening.

Het goede nieuws is dat e.e.a. redelijk snel kan worden afgerond. De cursus bestaat uit een aantal uren theorie en een praktijk gedeelte, welke geheel op de simulator mag worden uitgevoerd. Hierdoor is de cursus makkelijk te plannen en er zijn geen elementen die dit kunnen verstoren, zoals bijvoorbeeld het weer. Ook kan daardoor de cursus relatief goedkoop aan worden geboden, het scheelt namelijk dure vliegtijd, ATC kosten, approaches en landing fees.